Chipsy o smaku sera górskiego

Chipsy o smaku
sera górskiego

O produkcie

Wiatr leniwie snuje się po halach, powietrze pachnie świerkami i chłodem poranka, a nad wszystkim góruje potężna sylwetka Giewontu. Tatry mają w sobie spokój i siłę, których nie da się opisać. To po prostu trzeba poczuć.​

Przysnacki o smaku sera górskiego to hołd dla podhalańskich tradycji. Odkryj ich wyrazisty, lekko dymny charakter i przenieś się aż pod samuśki szczyt Giewontu – już po pierwszym chrupnięciu!​

Czy wiesz, że... ​

Wysokość Giewontu to 1894 m n.p.m., a jego kształt przypomina postać leżącego rycerza, dlatego często określa się go mianem „Śpiącego Rycerza”.

Skład

Ziemniaki, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy w zmiennych proporcjach), dekstroza, sól, ser w proszku (ser w proszku (z MLEKA), słodka serwatka w proszku (z MLEKA), sole emulgujące: fosforany sodu);  słodka serwatka w proszku (z MLEKA), drożdże w proszku, wędzona dekstroza, ekstrakt z drożdży, naturalny aromat, cebula w proszku, ser w proszku ( z MLEKA krowiego), wędzona maltodekstryna, ser w proszku (z MLEKA koziego), ser w proszku (z MLEKA owczego), przyprawy, barwnik: ekstrakt z papryki; zioła.

Bez wzmacniaczy smaku Bez oleju palmowego
Opakowanie 30 g Opakowanie 130 g

Wartości odżywcze

Opakowanie zawiera 4 - 5 porcji produktu. Porcja = 30 g

Wartość energetyczna 2249 kJ/ 540 kcal 675 kJ/ 162 kcal
Białko 6,1 g 1,8 g
Węglowodany 48 g 14 g
   w tym cukry 2,6 g 0.8 g
Tłuszcz 35 g 11 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g 1,0 g
Sól 1,3 g 0,39 g
Błonnik 4,3 g 1,3 g

Chrupiąc Przysnacki, wspierasz odbudowę ekosystemów

Zainspirowani pięknem Polski, stworzyliśmy nową linię chipsów, z której część dochodu przeznaczamy na wsparcie lokalnych ekosystemów i ich odbudowę. Wierzymy, że to, co dziś ochronimy, będzie cieszyć kolejne pokolenia. Dlatego 1% ze sprzedaży produktów z tej linii przekazujemy na projekt Re:Generacja, realizowany przez UNEP/GRID-Warszawa. ​

Teraz każdy chrupnięcie to mały krok ku wielkiej zmianie ​i realna pomoc dla polskiej natury.

Dowiedz się więcej